Amenzi pentru gunoaie! Munţi de mizerie descoperiţi de Poliţia Locală

Serviciul Protecţia Mediului din carul Poliţiei Locale Botoşani a aplicat mai multe sancţiuni unor botoşăneni care fie au aruncat gunoiul pe spaţiile publice, fie au adunat în curţile lor mormane  de deşeuri.

În acest sens pe strada Vîrnav din municipiu au fost surprinşi şaptegunoaie locatari care au abandonat gunoiul menajer în coşurile amenajate de municipalitate pe trotuarul aferent. Setea  şi forţa de a îndesa „produsul civilizaţiei”, a condus în nenumărate rânduri la distrugerea acestor coşuri, drept pentru care trei persoane au fost sancţionate cu amendă în cuantum de 100 lei fiecare.

like facebookLa  intersecţia străzilor Petru Rareş cu Miron Costin, peisajul văii Dresleuca este afectat de o „curte gospodărească”, ornată cu lăzi, lădiţe, umbrele şi alte acareturi desprinse din peisajul unei veritabile gropi de gunoi. Ca să fie îndeplinite condiţiile de curte se poate observa existenţa a 20 câini şi chiar şobolani ce se plimbă nestingheriţi prin zona de influenţă. Locatarul riscă acum o sancţiune cu amendă între 400-1.000 lei.

Pe strada Bujorului nr. 11, Ioan I. a transformat curtea, dar şi domeniul public într-o veritabilă platformă de deşeuri din plastic şi carton. Cele trei sancţiuni  primite în cuantum de 300 lei fiecare, nu a descurajat „afacerea distinsului botoşănean”.

„Facem un apel la oamenii de buna credinţă să ne informeze despre situaţii asemănătoare, fiindcă numai împreună vom putea menţine un oraş curat, verde şi european”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *