Spectacol de teatru joi, la Biblioteca Județeană, pentru iubitorii de câini

Afis Confesiunile BotosaniBiblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” Botoșani va invita, din nou, la teatru. Joi, 28 ianuarie, incepând cu ora 10:00, Secția de Limbi Străine a instituției va fi gazda spectacolului educațional, ”Confesiunile unui câine”. Reprezentația este organizată de Asociaţia Culturală REPLIKA și atelierele de educație civică, susținute de Asociația Red Panda. La spectacol vor participa micuții de la Școala Generală nr.8 Elena Rareș , clasa a VI-a, prof. Cezar Ciobica si Școala Generală nr.13, clasa a IV-a B, inv. Geanina Popovici. Intrarea este libera.

Spectacolul de teatru ”Confesiunile unui câine” este o adaptare scenică a romanului „Viaţă de câine” de Peter Mayle și are ca subiect lecțiile de supraviețuire ale unui câine comunitar, a cărui poveste de viață l a făcut celebru. Mărturisirile personajului sunt prezentate sub forma unei conferințe publice, după modelul TED. Spectacolul este interactiv.

like facebookMiza acestui spectacol este sensibilizarea, conștientizarea și responsabilizarea cetățenilor în legătură cu problema câinilor comunitari, pe de o parte, și cu violența împotriva animalelor, pe de altă parte.

Proiectul ”Manifest canin în sala de lectură din Moldova” este dedicat copiilor între 8 și 16 ani și se desfășoară în Bibliotecile Publice partenere din zece orașe din Moldova (Bacău, Botoșani, Fălticeni, Pașcani, Piatra Neamț, Roman, Suceava, Târgu Neamț, Târgu Frumos și Pașcani). Scopul principal al proiectului este educarea prin artă a tinerei generații și promovarea responsabilității, implicării în societate, toleranței și respectului pentru viață.

”Manifest canin în sala de lectură din Moldova” este un proiect inițiat de  Asociația Culturală REPLIKA, în colaborare cu Asociația Red Panda și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *