Copreședintele PNL Alina Gorghiu cere verificarea prefectului de Botoșani: Nu poți să pretinzi că ești înalt funcționar public când ai normă întreagă la PSD

alina gorghiu vasile blagaCopreşedintele PNL Alina Gorghiu a spus, luni, că va cere un control din partea Ministerului de Interne la nivelul Prefecturii Botoșani pe motiv că prefectul Costică Macaleți ar face politică pentru PSD, deși este înalt funcționar public. Ea a spus că este ”extrem de dezamăgită” că Prefectura Botoșani este condusă de o persoană care pretinde că este înalt funcționar public, dar are normă întreagă la ”sediul PSD”.

like facebookVoi cere domnului ministru Tobă (nr.Petre Toba-ministru Interne) să facă o verificare în teren a prefectului din județul dumneavoastră, domnul Macaleți, pentru că în discuțiile avute cu cetățeni care nu au legătură cu politica, din județ și municipiu, mi s-a spus că participă la nenumărate activități ale PSD, că face discuții politice cu primari încercând să îi atragă în PSD, că este unul dintre cei care a încurajat traseismul politic pe Ordonanța 55 și colac peste pupăză înțeleg că mai vrea să candideze din partea PSD la alegerile locale. Eu vă spun că așa ceva în România este cheia sărăciei și a insuccesului”, a spus Alina Gorghiu la Botoșani.

Copreședintele PNL a spus că dacă se confirmă că Macaleți face politică în timpul serviciului, va cere schimbarea de urgență a acestuia.

Sunt convinsă că actualul guvern nu are niciun interes să țină în teritoriu reprezentanți ai săi, ai Guvernului, care nu au niciun fel de legătură cu funcția publică, ci obligațiile de partid ”, a adăugat Gorghiu.

Ea a menționat că nu s-a pus niciodată problema schimbării prefecților social-democrați cu cei liberali sau din alte partide, ci își dorește ca la prefecturi să fie înalți funcționari publici care să respecte funcția și să își facă datoria.

Insist pe prefecții care sunt cu normă întreagă la PSD, pentru că aceștia trebuie să  organizeze alături de Autoritatea Electorală alegerile locale. Nu poți să ai sentimentul că sunt alegeri corecte în Botoșani câtă vreme omul ăla este trup și suflet cu PSD-ul. Vreau să văd un om imparțial, corect, un om care să-și facă treaba așa cum trebuie”, a mai spus Gorghiu.

Alina Gorghiu se află, luni, la Botoșani, alături de Vasile Blaga pentru lansarea candidaților PNL la alegerile locale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *