(Video) Seară de folk, cu lansare de disc, la Muzeul Județean

album corcioveanuSeara de poveste la Muzeul Județean cu muzică și poezie în stilul cu care tânăra cantautoare, Ștefania Iacob și-a obișnuit publicul, o mână de oameni frumoși, cu inimi curate, îndrăgostiți de versuri frumoase și muzică bună.

Un profesor de fizică din Tecuci și-a lansat la Botoșani albumul de muzică intitulat „Cântece de proprietar” apărut cu sprijinul Asociației F.A.I.R. Cristi Corcioveanu n-a cântat însă, sâmbătă seară, pentru prima dată la Botoșani.

like facebook El a mai fost prezent cu ocazia lansării celui mai recent disc al  tinerei Ștefania Iacob.


corcioveanu
Pasionat de folk până în măduva oaselor, dascălul de la Tecuci le-a mărturisit botoșănenilor prezenți că de genul omului cu chitara s-a apropiat mai bine prin 1998, perioadă când a compus și una din piesele interpretate în seara lansării discului său la Botoșani, respectiv „Spune-mi”.

Înaintea profesorului-cântăreț au cântat Claudiu Păvăleanu și tânărul Sebastian Ionel, acesta din urmă, câștigătorul trofeului de anul trecut la Festivalul Seri Melancolice Eminesciene, în  mare formă, în această seară. Tânărul dorohoian a optat, pentru seara de sâmbătă de la muzeu, în majoritate, pentru compoziții proprii, cele mai multe pe versurile poetului Sorin Poclitaru, cântate într-o notă sensibilă deosebită, la doar 14 ani cât are.

Ba chiar, Sebastian Ionel a ales să cânte și o piesă în premieră, tot pe versurile poetului de la Gura sebastian ionelHumorului, respectiv „Flori de Vișine în noi”.  Acesta a încheiat recitalul acompaniind-o la chitara pe Mihaela Ciubotariu, o femeie, des remarcată în public la spectacolele de muzică folk și de poezie. Ea a recitat două dintre creațiile sale pe un fond muzical asigurat de tânărul dorohoian.

Sorin Poclitaru a fost amfitrionul serii care între secvențele muzicale a adus zâmbetul pe buze cu poezile sale cu notă umoristică. Spectacolul s-a încheiat nu înainte ca Ștefania Iacob să anunțe că pe data de 17 februarie, la Botoșani, va cânta Emeric Imre. Ștefania le-a mai mărturisit botoșănenilor că intenționează să organizeze lunar astfel de seri muzicale atâta timp cât botoșănenii manifestă interes pentru asta.


 

One thought on “(Video) Seară de folk, cu lansare de disc, la Muzeul Județean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *