Primar cercetat pentru abuz după ce a blocat o subvenţie de 600.000 de euro

sediu Parchet BotosaniPrimarul unei comune din judeţul Botoşani a ajuns să fie cercetat pentru abuz în serviciu după ce a refuzat nejustificat eliberarea documentelor în vederea obţinerii de către un fermier a unei subvenţii în valoare de 2,6 milioane de lei.

like facebookEste vorba despre primarul comunei Răchiţi, Gheorghe Iacob ce a fost reclamat de fermierul Luigi Ionescu pentru trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

Iniţial ancheta a fost efectuată de producurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, însă au decis clasarea pentru infracţiunea de trafic de influenţă şi continuarea cercetărilor pentru abuz în serviciu precum şi declinarea competenţei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani.

Primarul a invocat că terenul pentru care fermierul solicită subvenţie este arendat cu acte false de la Staţiunea Popouţi, însă Luigi Ionescu a demonstrat în instanţă, printr-o hotărâre definitive, că terenul este ţinut legal.

” Primarul ar trebui să îmi plătească acum subvenţia pe teren. Pe de o partea spunea că acele contracte de arendă sunt false, dar pe de altă parte eu plăteam arenda în fiecare an. A fost vorba despre rea credinţă din partea primarului. Pregătesc şi un protest pentru a demonstra piedicele care mi se pun în activitatea mea”, a declarat Luigi Ionescu

De cealaltă parte, Gheorghe Iacob susţine că nu a eliberat adeverinţa fermierului pentru că el nu avea contractele de arendă înregistrate la primărie şi mai mult decât atât, în baza unei adrese primite de la Staţiunea Popăuţi, a aflat că acele contracte erau reziliate. Astfel, subvenţia o încasa Staţiunea şi nicidecum fermierul. Cât priveşte ancheta acesta susţine că nu a primit nimic oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *