Regulament nou de administrare a parcărilor cu plată. Vezi noutățile!

parcare locuri cu handicapExecutivul Primăriei Botoșani vine în ședința ordinară de luna aceasta cu un proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de administrare a parcărilor publice cu plată dotate cu parcometre din municipiul Botoşani. Astfel, taxa de utilizare a unui loc de parcare, în parcări le dotate cu parcometre va rămâne cea stabilită în urmă cu un an, respectiv 1,50 lei pe oră. În cazul abonamentelor, taxa de utilizare a unui loc de parcare are următoarele niveluri: – 10 lei pentru o zi de parcare – 100 lei pentru o lună.

like facebookTaxa de parcare se achita prin tichete de parcare eliberate de aparatele de taxare automată sau abonamente eliberate de Serviciul Centru de Informare Cetăţeni din cadrul primăriei Municipiului Botoşani, după achitarea contravalorii lor la caseria primăriei.

Regulamentul prevede și sancțiuni pentru șoferi. Staţionarea sau parcarea în parcările cu plată fără achitarea tarifului de parcare, respectiv fără tichet de parcare, abonament se sancționează cu amendă de la 200 la 400 lei.

Aceleași sancțiuni sun prevăzute pentru staţionarea/parcarea în spaţiul de parcare cu abonament expirat sau cu abonament eliberat pentru alt autovehicul, sau cu depăşirea timpului de staţionare conferit de tichet; neexpunerea de către conducătorii auto la loc vizibil, în interiorul autovehiculului, pe bordul maşinii, la vedere, pe toată durata de staţionare, a tichetelor/abonamentelor de parcare /abonament gratuit, astfel încât să permită citirea acestora; nerespectarea marcajului rutier de parcare, astfel încât se ocupa mai multe locuri de parcare sau parcarea pe zonele interzise ori în dreptul zonelor de acces în incinta unor imobile; staţionarea/parcarea pe locurile de parcare rezervate, semnalizate de către administratorul parcării; efectuarea de activitati publicitare sau vânzarea oricăror produse, pe suprafeţele destinate circulaţiei pietonilor, parcărilor cu plata şi trotuarele aferente sau direct din vehicule fara acordul Primariei municipiului Botosani; închiderea sau crearea de restricţii pentru circulaţia vehiculelor sau a pietoni lor, prin depozitarea sau lăsarea de materiale ori obiecte pe partea carosabilă a drumului public, trotuare, spaţiile verzi adiacente acestora, precum şi în parcări amenajate şi semnalizate corespunzător.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea amenzilor se face de către agenţii constatatori din cadrul Poliţiei Locale Botoşani. În cazul ocupării locurilor de parcare continuă (o zi, două etc.) fără abonament sau tichet valabil, agentul constatator va efectua două fotografii sau va înregistra pe suport video autovehiculul, cu evidenţierea datei şi orei din care să reiasă imobilizarea voluntară a vehiculului, pe durata de cel mult 5 minute. Peste această durată, imobilizarea se consideră staţionare.

Pentru întreţinerea parcometrelor se va încheia un contract de mentenanţă cu o firmă autorizată, în urma unei licitaţii publice. Utilizarea cu plată a parcări lor publice din municipiul Botoşani se face În zilele de luni pînă vineri, între orele 08 00- 18 00 .

Reprezentanții Primăriei Botoșani motivează că vehiculele parcate neregulamentar se considera cele stationate in locuri sau zone nepermise (trotuare, zone si spatii verzi, scuaruri, spatii si locuri de joaca pentru copii, etc.).

”Avand in vedere ca nu toti proprietarii de vehicule respecta legislatia in vigoare privind parcarea vehiculelor, constatandu-se indisciplina din partea acestora, se impune luarea unor masuri privind imbunatatirea calitatii si eficientei parcarii vehiculelor si exploatarii parcărilor auto publice cu plata din municipiul Botoşani”, se pșrecizează în nota de fundamentare.

Vezi aici regulamentul integral!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *