Alocațiile de plasament, luate la control. Ce suspiciuni au inspectorii AJPIS!

bani numaratiAgenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani a demarat un control la beneficiarii alocațiilor de plasament, după ce, în urma unor verificări în bazele de date, s-a constatat că ar exista suspiciuni cu privire la încasarea ilegală a acestui ajutor bănesc. Sebastian Tocariu, director AJPIS Botoșani, susține că verificarea vizează situația copiilor care figurează cu plasament instituit, dar nu beneficiază de alocație de stat.

like facebookNoi nu îi regăsim în documente ca și beneficiari ai alocației de stat și ceva ni se pare ciudat, ori sunt plecați în afară și nu au anunțat, ori nu au știut să ceară și alocația de stat. Pe de altă parte, nu poate să figureze cu alocație de plasament și să fie plecat în străinătate. Se vor verifica toate aceste aspecte și vom vedea și monitorizările pe care trebuie să le facă Direcția pentru Protecția Copilului și asistenții sociali din primării pentru cazurile de tutelă ”, a spus Sebastian Tocariu.

La nivelul județului Botoșani sunt aproximativ 2000 de beneficiari ai alocațiilor de plasament. De cei 600 lei lunar beneficiază copiii aflaţi în plasament maternal sau în familia extinsă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *