Mii de copii din județ cresc fără părinţi. IȘJ: Sunt 9130 de elevi cu cel puțin un părinte plecat în străinătate

elevi cu ghiozdanePotrivit Inspectoratului Școlar Județean, la nivelul județului există 9130 de elevi, din cei aproximativ 69.000 aflați în învățământul preuniversitar, care au cel puțin un părinte plecat în străinătate. Dintre aceștia, 1386 sunt cu ambii părinți plecați în străinătate, din care 735 mediul rural și 651 mediul urban.

like facebookDe asemenea, din totalul de 9130 de copii care au cel puțin un părinte plecat în străinătate, 1073 sunt din învățământul preșcolar, 2856 din învățământul primar, 3345 din gimnaziu, 1437 din învățământul liceal și 419 din învățământul profesional și tehnic.

Am luat în evidență toți copiii cu vârsta de peste trei ani. O parte dintre acești copii au constituit până în prezent partea grupurilor țintă a diverselor programe de sprijinire a copiilor, pentru a nu avea eșec școlar. Inspectoratul Școlar a demarat în partea de nord a județului un proiect, iar un procent mare din grupul țină l-a reprezentat copiii cu părinți plecați în străinătate”, a declarat Mihaela Huncă, inspector general al IȘJ.

Potrivit acesteia, și la nivelul școlilor există programe de măsuri de sprijinire a copiilor cu părinți plecați în străinătate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *