Modern Calor rămâne fără 36 de puncte termice. Ce se întâmplă cu contractele de închiriere!

modern calorNu mai puțin de 36 de puncte termice preluate de Modern Calor după intrarea în insolvență a societății Termica, vor fi predate lichidatorului judiciar al fostului operator de termoficare din municipiul Botoşani. Constantin Lulu Dascălu a a reuşit să recâştige patrimoniul societăţii, evaluat la 20 de milioane de lei, după ce Primăria Botoşani l-a transferat la noul operator Modern Calor.

Primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a declarat că după întâlnirea care a avut loc marți s-a ajuns la un prim acord între părți.

like facebookSe va trece la predarea punctelor termice. Au fost identificate trei categorii de puncte termice, cele în care nu s-au efectuat investiții și nu există nici contracte de închiriere, care vor fi primele evaluate și predate. Cea de-a doua categorie unde există contracte de închiriere și cea de-a treia categorie unde s-au efectuat investiții printr-un program guvernamental. Pe 25 ianuarie va avea loc o nouă întâlnire. Până atunci reprezentanții Modern Calor vor veni cu această situație generală în ceea ce privește punctele termice și se va trece la predarea acestora”, a spus Portariuc.

Primarul municipiului este convins că lichidatorul va închiria aceste puncte termice către Modern Calor, fără a afecta în niciun fel procesul tehnologic. O parte din aceste puncte termice adăpostesc instalațiile de termoficare, însă sunt puncte termice transformate în garaje sau sedii de firmă.

”Toate contractele de închiriere vor fi preluate de lichidator în baza hotărârilor judecătorești și lichidatorul va păstra acele contracte. Este doar o parte a pretențiilor lichidatorului, el nu a renunțat la stingerea în echivalent a celorlalte obligații care țin de rețele, de zonele în care sunt făcute investiții europene și care nu pot fi predate, iar acolo lichidatorul cere despăgubire în echivalent”, a mai spus Portariuc.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *