Plata drepturilor salariale câștigate în instanță de cadrele didactice, sub semnul întrebării în acest an

profesori cancelarieMai mulți profesori botoșăneni nu-și pot primi drepturile bănești câștigate în instanță, întrucât nu există cadru legal pentru efectuarea acestor plăți. Liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar Botoșani, Iuliana Nacu susține că există o neconcordanță între Legea bugetului de stat pe 2016 și Ordonanța 57 din 2015, care reglementează salarizarea, în sensul că în legea bugetului nu există dispoziție referitoare la plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești, așa cum a existat până acum.

like facebookMai sunt hotărâri în plată și hotărâri care s-au câștigat în 2015, sunt hotărâri care s-au câștigat în 2016, toate vin pe anumite tranșe. Ordonanța 57 le eșalonează, însă în Legea bugetului nu există dispoziție referitoare la aceste sume, astfel încât nu știm exact care este impactul. S-a solicitat modificarea în regim de urgență a acestei legi, în sensul cuprinderii prevederilor care sunt și în Ordonanța 57, pentru că așa este normal”, a spus Iuliana Nacu.

Anul trecut, profesorii botoșăneni au primit sume consistente în urma hotărârilor judecătorești. Județul Botoșani a primit peste 43 milioane lei pentru achitarea acestor drepturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *