Criteriile de performanță pentru salarizarea în învățământ, contestate. Liderul SIP Botoșani: Sunt hilare

profesor cu catalogSindicatele din învățământ contestă criteriile de performanță propuse de Guvern și care să fie cuprinse în noua lege a salarizării. Iuliana Nacu, liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar, consideră criteriile de performanță propuse de Ministerul Muncii pentru personalul din învățământ drept hilare. Mai mult, sindicaliștii acuză faptul că Ministerul muncii au solicitat propuneri de la cadrele didactice din teritoriu într-un timp foarte scurt: 48 ore.

like facebookFederația noastră a trimis ministrului educației o adresă prin care cere o reevaluare a situației și  precizează că cine le-a conceput nu are cunoștință de realitățile din sistem, de prevederile legale în vigoare și nici de negocierile anterioare schimbării guvernului.  Personalul didactic de predare, de conducere, are un salariu stabilit în funcție de gradul didactic, de vechime fără alte criterii pentru că există o lege de salarizare unică.  Rezultatele elevilor la testări, unde nu se precizează care testări, activități pentru îndepărtarea eșecului școlar, și se dă ca exemplu grădinițele de vară care nu au nicio legătură cu eșecul sau succesului școlar, condiționarea salarizării de activitatea cadrelor didactice în comisii, care nu este relevantă”, a spus Nacu.

De asemenea, în cazul personalului didactic auxiliar se cere finalizare unor programe de studii universitare, suplimentare față de calificarea inițială sau de finalizarea studiilor de doctorat.

Nu cred că un contabil își desfășoară mai competent activitatea dacă are doctorat în biologie. Cel mai hilar, la personalul nedidactic criteriile de performanță spun: cunoștințe teoretice, capacitate de sinteză, complexitate inițiativă, creativitate în condițiile în care personalul nedidactic are minimul pe economie. Nu sunt coerente aceste criterii făcute de ministerul muncii”, a mai spus Nacu.

Federațiile din învățământ se vor întruni de urgență pentru a rediscuta aceste criterii de performanță pentru personalul din învățământ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *