Centru de Asistență Juridică pentru victimele segregării școlare, lansat la Botoșani

inscrieri rromiCentrul de Asistență Juridică pentru victimele segregării școlare va fi lansat, luni, de către Instituția Prefectului Botoșani alături de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului. 

Începând cu luna ianuarie 2016, Centrul de Asistență Juridică oferă suport juridic gratuit eleviilor și părinților acestora în cazul în care sunt victime ale segreagării școlare. Victimele segregării pot apela gratuit la numărul de telefon 0800 811 811 de luni până vineri, între orele 12:00 – 16:00.

like-facebookServiciile gratuite oferite fac mai ușor accesul victimelor segregării la autoritățile abilitate să intervină în situații de segregare școlară. Centrul de Asistență Juridică oferă suport în: medierea conflictelor, realizarea plângerilor către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, realizarea plângerilor către instanța de judecată, reprezentarea victimelor.

Centrul de Asistență Juridică pentru victimele segregării școlare este realizat în cadrul proiectului “Școală pentru toți copiii”. Proiectul este derulat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului și Centrul de Resurse pentru participare publică în perioada aprilie 2015 – aprilie 2016. Strategia de intervenție presupune crearea primului sistem integrat de monitorizare a segregării școlare în județele Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui, în colaborare cu cinci organizații locale; dezvoltarea primei hărți interactive online privind segregarea școlară în regiunea Nord-Est și deschiderea primului Centru de Asistență Juridică pentru victimele segregării școlare din România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *