Președintele Uniunii Scriitorilor din România: Cea mai importantă manifestare, cea de la Botoşani, nu există pe lista Ministerului Culturii

nicolae manolescu academicianPreședintele Uniunii Scriitorilor din România, academicianul Nicolae Manolescu, a criticat faptul că cea mai importantă sărbătoare națională, marcată de 25 de ani la Botoșani, Zilele Eminescu, nu este inclusă pe lista Ministerului Culturii.

like facebookDe departe, cea mai importantă manifestare, cea de la Botoşani, nu există pe lista Ministerului Culturii. Probabil că dumneavoastră nu ați vrut să vă adresaţi ministerului, v-aţi descurcat singuri. Şi este o idee foarte bună. Nimic nu concurează cu dumneavoastră în aceste zile. Aveţi această imensă şansă ca poetul Mihai Eminescu, marele poet, să se fi născut aici, în această zonă. Meritul cel mai mare al domniilor voastre este că aţi ştiut ce să faceţi cu această imensă şansă pe care v-a oferit-o istoria, destinul”, a spus Nicolae Manolescu, prezent la manifestările dedicate poetului național Mihai Eminescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *