FOTO Zeci de oameni de cultură din țară au participat la ședința festivă de Consiliu Local, de Zilele Eminescu

zilele eminescu 1Zeci de oameni de cultură din țară și Republica Moldova, parlamentari, directori de instituții de cultură au participat, vineri, la ședința de Consiliu Local, convocată pentru promovarea unui proiect de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare laureatului Premiului Național de Poezie ”Mihai Eminescu”. pentru Opera Omnia pentru anul 2015. La ședința festivă a mai participat prefectul Costică Macaleți și subprefectul Elena Coșman, dar și foști laureați ai Premiului Național de Poezie ”Mihai Eminescu”.

Este cel mai complet proiect cultural din ultimii 25 de ani pe plan național, cel mai coerent, longeviv și complet, însemnând nu numai faptul că acest premiu reconfirmă și consacră un poet român contemporan, dar pe lângă acele distincții care se dau, el devine cetățean de onoare al municipiului Botoșani și i se editează o carte de poezie”, a declarat scriitorul Gellu Dorian, organizatorul evenimentului.

like facebookScriitorii prezenți la eveniment au apreciat faptul că acest premiu este acordat de Primăria Botoșani de 25 de ani și nu de Ministerul Culturii.

Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” pentru Opera Omnia pentru anul 2015 va ajune, vineri seară, la unul din cei șapte poeți nominalizați. Evenimentul va avea loc în cadrul unei gale organizate cu prilejul Zilelor Eminescu, la Hotel Rapsodia.

Poeții nominalizați sunt: Marta Petreu, Liviu Ioan Stoiciu, Gheorghe Grigurcu, Aurel Pantea, Ioan Moldovan, Nichita Danilov şi Ovidiu Genaru, care au fost votați, printr-un sondaj, de membrii Uniunii Scriitorilor.

zilelel eminescu

zilele eminescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *