Medicul Gabriel Oprișanu, acuzat că a încasat ilegal bani

Gabriel Oprişanu, candidatul propus de PSD pentru Primăria Botoşani
Gabriel Oprişanu

Inainte de a fi propus de fostul ministru al Sanatatii, Nicolae Banicioiu, in functia de manager la Institutul de Psihiatrie Socola din Iasi, dr. Gabriel Oprisanu era angajatul unitatii medicale.

O perioada, medicul din judetul Botosani a fost si consilier al aceluiasi ministru. Acesta ocupa un post de medic oftalmolog in ambulatoriul Institutului de Psihiatrie Socola si beneficia de un spor de pericol de 75%.

In luna februarie 2015, acesta a fost numit manager interimar si dupa cateva luni, in unitatea medicala a avut loc un control efectuat de Corpul de Control al Ministerului Sanatatii. In urma controlului s-a constatat ca, sporul de 75% pentru angajatii din cabinetele de specialitate, cum era si cel de oftalmologie, stationar, este ilegal. Atunci s-a decis diminuarea sporului de periculozitate de la 75% la 50%. Medicul oftalmolog Oprisanu se incadra in aceasta situatie si salariul i-a fost diminuat. Colegii au actionat in instanta conducerea institutului, dar medicul Oprisanu nu li s-a alaturat.

„Am fost nevoit sa-mi tai si mie sporul. Inainte de a fi manager, am dat concurs, anuntul a fost publicat in Viata Medicala, pentru postul de medic oftalmolog in ambulatoriu. Atunci primeam un spor de 75%. Nu mi-am calculat cam cu cat a fost redus salariul dupa ce sporul a fost diminuat la 50%. Nu am avut de unde sa stiu daca sporul era legal de 75%. Comisia de control a decis ca este ilegal”, a declarat dr. Gabriel Oprisanu, managerul Institutului de Psihiatrie Socola din Iasi.

Sursa. Buna ziua Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *