Sindicatele din învățământ au propus subiect unic la concursul pentru directorii de școli și supraveghere video. Care a fost poziția ministerului

sedinta directori scoli 016Sindicatele din învățământ au solicitat concurs unic și pentru directorii de școli, după modelul examenului de Bacalaureat și Evaluării Naționale. Ei au cerut, de asemenea, ca concursul să fie dat la aceeași oră și să fie supravegheat video pentru o transparență totală. Propunerile au fost puse pe tapet reprezentanților Ministerului Educației, luni, însă ele au fost respinse. În semn de protest, sindicaliștii au părăsit lucrările acestei întâlniri.

like facebookA fost o întâlnire la minister pe tema ordinului privind organizarea concursului pentru funcțiile de director și director adjunct, o întâlnire unde nu s-a căzut de acord asupra unei poziții unitare. Am solicitat ca testul scris pentru directori să fie dat cu subiect unic pe modelul bacalaureatului sau evaluării naționale, nu fiecare cu subiectul lui. Testul scris să fie compus din mai multe întrebări, astfel încât candidatul să fie în situația de a-și dovedi capacitatea managerială și faptul că stăpânește legislația, nu doar să răspundă la cinci întrebări care nu sunt relevante. De asemenea, am solicitat ca cei care candidează pentru aceste funcții să aibă acceptul consiliului profesor al unității unde vor să candideze. Am considerat propunerile pertinente, dar ministerul le-a respins”, a spus Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani.

Sindicaliștii îi acuză pe reprezentanții ministerului că nu au acceptat și pozițiile partenerilor de dialog social și că impun ordinul privind organizarea concursului pentru funcțiile de director, ordin conceput de fostul minister.

Concursul pentru directori ar putea avea loc în luna aprilie. La această dată, toți directorii din învățământul botoșănean sunt numiți cu delegație.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *