Compartimentul de obstetrică-ginecologie și neonatologie de la Secția Săveni a fost desființat

bebelusCompartimentul de obstetrică-ginecologie și neonatologie de la Secția Săveni a Spitalului Județean a fost desființat. Ministerul Sănătății a aprobat noua structură a Spitalului Județean, iar acest compartiment nu mai figurează din acest an. Reprezentanții unității spitalicești au cerut din toamna anului trecut desființarea compartimentului de la Săveni motivat de numărul mic de nașteri.

Personalul medical, respectiv un medic, șase asistenți medicali, patru infirmieri și un statistician vor fi redistribuiți pe celelalte secții ale spitalului.

like facebookNumărul de nașteri de pe Secția exterioară de la Săveni a fost în medie de opt pe lună.  ”Noi nu am cerut reducerea paturilor din spital, ci doar desființarea și mutarea respectivelor paturi în alte secții. Vor cu cinci paturi în plus la Compartimentul de Terapie Intensivă la Neonatologie Botoșani”, a spus medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Secția exterioară de la Săveni va funcționa, în continuare, cu două compartimente: Pediatrie, respectiv Medicală. Noua structură a Spitalului Județean urmează să fie aprobată și de Consiliul Județean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *