(Video) Un concert de poveste, la început de an, la Filarmonica Botoșani

concertul de anul nou - 11 - CopySală arhiplină, sâmbătă seară, la concertul de anul nou al Filarmonicii Botoșani. Soprana Paula Iancic din Arad și tenorul Tiberius Simu din Cluj Napoca au reușit să ducă publicul numeros din sala Casei de Cultură a Sindicatelor la cotele cele mai înalte de sensibilitate.

Concertul a cuprins un program muzical alert compus din piese cunoscute publicului, chiar și celor mai puțin obișnuiți cu muzica de cameră.

like facebookCeaikovski, valsurile lui Straus, Delibes, Puccini, Gardel sau muzica lui Loewe, Șostakovici, Denza, Edi Di  Capua cu celebra „O sole mio”, cântată împreună de cei doi frumoși și tineri soliști, deja cu palmarese mari în țară și în străinătate.
concertul de anul nou - 19 - CopySolistul Tiberius Simu, și regizor de profesie, a urmat Academia Teatrului La Scala din Milano unde a avut şansa de a lucra cu Luigi Alva, Leyla Gencer şi Luciana Serra şi a participat la cursurile de măiestrie ale lui Renato Bruson şi Mirella Freni.

Paula Inacic, care a fermecat prin vocea grozavă, așa cum a caracterizat-o unul dintre spectatorii veniți la concert, face parte dintre olimpicii României.

Publicul meloman din seara de gală a filarmonicii Botoșani a  ascultat o versiune deosebită a celebrului cântec „What a wonderful world” lansată de  Louis Amstrong, în  versiunea tenorului clujean, care nu s-a încheiat, bineînțeles, fără un șir aproape interminabil de aplauze.

concertul de anul nou - 6 - CopyMomentele de măiestrie muzicală ale celor doi soliști acompaniați impecabil de orchestra condusă de dirijorul Ioan Adrian Morar au fost amestecate într-un joc sublim al imaginației cu scene de balet susținute de balerinii profesioniști, Nicoleta Sasu, Alexandra Scriminț sau Adrian Scriminț. Acesta din urmă a fost și cel care a adus și porția de zâmbet pe chipul spectatorilor prezenți, în momentul în care a venit îmbrăcat ca o adevărată balerină.

Momente de umor într-un concert muzical de înaltă ținută! Se poate, deci. Cu eleganță și rafinament chiar.

Finalul a fost unul de glorie, dovadă succesul fenomenal la public. Minute în șir publicul i-a aplaudat pe instrumentiștii botoșăneni, pe soliștii invitați anul acesta la concert pe refrene celebre din muzica de cameră. Au cântat în timp ce spectatorii au aplaudat pe ritmurile alerte ale pieselor. Dirijorul și-a lăsat preț de cîteva minute instrumentiștii în voie, organizând cu bagheta lui ritmul aplauzelor publicului. Un spectacol muzical sensibil, cald, de poveste! Un concert de început de an.

Concertul structurat în două părți, va fi repetat în aceeași formulă, în aceeași locație, duminică seară, tot de la ora 18.30.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *