Cum a evoluat, în 2015, preţul apartamentelor în principalele orașe din Moldova

blocuri in BotosaniLocuinţele s-au scumpit în majoritatea reşedinţelor de judeţ din România pe parcursul acestui an, potrivit unei analize realizate de portalul de anunţuri imobiliare.ro, citate de Capital.

Trei dintre reședinţele de judeţ din această zonă a ţării – Suceava, Bacău și Piatra Neamţ – sunt incluse în clasamentul celor mai mari scumpiri consemnate în ultimul an, în timp ce alte două – Botoșani și Iași – se numără printre orașele cu cele mai mici rate de creștere.

În Bacău, prețurile s-au majorat cu 8,2% în ultimele 12 luni, de la 590 de euro pe metru pătrat util, la 638 de euro pe metru pătrat.

like facebookÎn Botoșani, ritmul de creștere a fost ceva mai temperat, situându-se la o medie de 4,8%; apartamentele din oraș pot fi achiziționate acum cu 605 euro pe metru pătrat util, față de 577 de euro pe metru pătrat în perioada similară a anului trecut.

În Iași, pretențiile proprietarilor s-au majorat cu 4,8% în ultimele 12 luni, de la o medie de 789 de euro pe metru pătrat util, la 827 de euro pe metru pătrat.

În Piatra Neamţ, apartamentele s-au scumpit în ultimul an cu 8,7%, de la 571 de euro pe metru pătrat util în ultimul trimestru din 2014, la 621 de euro pe metru pătrat în prezent. Suceava, pe de altă parte, se situează pe locul al treilea în clasamentul creșterilor de preț.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *