Judecători enervaţi de avocatul unor cunoscuţi oameni de afaceri cercetaţi pentru evaziune. Vezi ce a decis instanţa!

magistrati Tribunalul BotosaniJudecătorii au fost din sărite de un avocat care îi reprezintă pe mai mulţi cunoscuţi oameni de afaceri cercetaţi într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Instanţa a decis, joi, amendarea cu 1000 de lei a avocatului Vasile Tudor ce reprezintă familia Purice (Petrino, Genoveva şi Victor), cea care controlează benzinăriile Cristal. Amenda vine după ce avocatul lipseşte la al doilea termen de judecată consecutiv, iar noul termen stabilit de judecători este 4 februarie.

like facebookMai mult decât atât, instanţa a decis înlocuirea avocatului cu apărători din oficiu.

Potrivit procurorilor, în calitate de asociaţi unici şi administratori a mai multor societăţi comerciale din mun. Botoşani şi Oradea, în perioada iunie – decembrie 2003, aceştia au întocmit documente fiscale necorespunzătoare realităţii sau au acceptat astfel de documente, înregistrând în evidenţele contabile ale societăţilor, operaţiuni financiare fictive, în sistem suveică, de aprovizionare cu uleiuri minerale neaccizate, şi/sau comercializând în realitate benzină şi motorină, sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul consolidat al statului, cu suma totală de 2.124.941 lei lei (551.445 euro).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *