Vezi ce prejudiciu au stabilit procurorii DNA în dosarul „Regii Păcănelelor”!

viorel danuta la dna suceava
Viorel Dănuță, la intrarea în sediul DNA Suceava

Procurorii DNA au stabilit, în baza expertizelor dispuse, prejudiciul din dosarul deschis în toamna anului trecut şi care îi vizează pe oamenii de afaceri Viorel Dănuţă şi Costel Calistru. Astfel, s-a stabilit în cazul lui Viorel Dănuţă un prejudiciu de 2.497.263 de lei. Anchetatorii au instituit sechestru pe un teren de 1908 mp situat în municipiul Botoşani, pe casa omului de afaceri, pe un apartament, un autoturism Dacia Logan şi pe sumele de 91.126 de lei şi 965 de euro.

În cazul lui Costel Calistru prejudiciul a fost stabilit la 1.082.078 de lei şi i s-a pus sub secehstru pe casă şi sumele de 27.750 de lei precum şi 160 de euro.

like facebookProcurorii au dispus şi sechestre pe păcănelele ce erau utilizate în mod nelegal, respectiv 182 de aparate în cazul lui Viorel Dănuţă şi 22 în cazul lui Costel Calistru.

Anchetatorii au extins cercetările în cazul lui Viorel Dănuţă pentru o nuă infracţiune de dare de mită după ce i-a oferit în 11 iunie 2014 cazare gratuită la hotel Tex lui Ioan Teodorescu, inspector al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc pentru ca acesta să nu apere corect interesele instituţiei într-un dosar aflat pe rolul Judecătoriei Botoşani în care omul de afaceri contesta o amendă primită de la ONJC.

În prezent Costel Calistru se află în arest preventiv, iar Viorel Dănuţă în arest la domiciliu. De asemenea un inspector de la Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, Ioan Teodorescu, se află în spatele gratiilor după ce, în schimbul unor sume de bani, iar fi ajutat pe cei doi să facă aceste ilegalităţi.

Viorel Dănuţă este suspectat de comiterea a două infracţiuni de dare de mită, în timp ce Costel Calistru este suspectat de comiterea a două infracțiuni de dare de mită, o infracțiune de cumpărare de influenţă, o infracţiune de complicitate la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, o infracţiune de instigare la dare de mită.

În cazul lui Ioan Teodorescu, anchetatorii au reţinut nu mai puțin de 11 infracțiuni de luare de mită, o infracţiune de trafic de influenţă, o infracţiune de abuz în serviciu, două infracţiuni de folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane  neautorizate, o infracțiune de omisiunea sesizării şi o infracțiune de favorizarea făptuitorului, precum şi o infracțiune de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate comise în perioada august 2013- 24 octombrie 2015.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *