Bisericile din județ strâng semnături pentru interzicerea parteneriatelor şi căsătoriilor homosexuale

oameni in bisericaBisericile din județul Botoșani au început strângerea de semnături în vederea modificării Constituției României în sensul interzicerii căsătoriilor sau parteneriatelor homosexuale. Inițiativa aparține Bisericii Ortodoxe Române iar în bisericile din județ au apărut liste pe care se strâng semnăturile necesare declanșării referendumului.

Proiectul vizează modificarea articolului legat de definirea familiei ca o comuniune consimţită între două persoane. Această exprimare ar da posbilitatea căsătoriei între persoane de acelaşi sex şi se doreşte modificarea în sensul familia e comuniunea consimţită dintre un bărbat şi o femeie.

Oamenii sunt rugați să își dea datele de pe buletin și să semneze pe tabelele respective. Miercuri, după finalizarea slujbei de Bobotează,  preoții din bisericile din municipiul Botoșani au făcut apel la credincioși să susțină demersul BOR.

”Acțiunea a fost declanșată la toate parohiile. Nu știu dacă există vreun enoriași care să nu semneze”, a declarat preotul unei biserici din Botoșani.

like facebookÎn mediul rural, de exemplu, unii preoți au desemnat persoane apropiate care merg din casă în casă să strângă semnături. Pentru organizarea referendumului care ar putea duce la modificarea Constituției este nevoie de o jumătate de milion de semnături.

Protopopul Lucian Leonte a explicat că de fapt semnăturile sunt strânse de persoane autorizate de la Bucureşti şi preoţii sprijină acest demers.

„Familia să fie definită, aşa cum este normal, cum ştim cu toţii şi cum ne arată credinţa şi istoria noastră ca fiind formată dintre un bărbat şi o femeie. În acest mod nu va mai fi loc de interpretări şi de păcate şi tot felul de lucruri care nu sunt conforme cu istoria şi tradiţia noastră. Am primit liste şi sunt persoane care sunt autorizate de la Bucureşti. Laicii sunt cei care umblă prin Biserici, pe stradă, pe la case şi blocuri. Noi îndemnăm şi noi pentru că acţiunea este conformă credinţei”, a declarat Lucian Leonte, protopop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *