Vezi ce valoare va avea în 2015 Premiul Naţional de Poezie Mihai Eminescu!

ion muresan premiu national mihai eminescu botosaniValoarea Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu, pentru Opera Omnia, va fi anul acesta de 25.000 de lei. Banii provin din bugetul local, urmând ca în ședința din 15 ianuarie să se acorde și titlul de cetățean de onoare laureatului.  De asemenea, premiul Opera Primus va fi acordat de Consiliul Județean și va avea o valoare de 2000 lei.

Anul trecut, mai mulți scriitori din țară au cerut demisia juriului care a decis acordarea Premiului Național de Poezie ”Mihai Eminescu” pentru Opera Omnia vicepreședintelui Uniunii Scriitorilor din România, Gabriel Chifu.

like facebookPrimarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a spus că pe viitor se dorește o cu totul altă gândire cu privire la organizarea acestui eveniment.

De la anul, evenimentul va arăta cu totul altfel, dacă vom avea majoritate în Consiliu Local. Fie că organizează Primăria Botoșani, fie că are membri în juriu și are un cuvânt de spus, fie că atrage și alți parteneri care pot face parte din acel juriu, inclusiv la nivel național. Va fi o altă viziune”, a spus Portariuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *