Sentinţă a Curţii de Apel Suceava: Fostul director al Casei de Asigurări de Sănătate, incompatibil şi în conflict de interese

Rodica Hutuleac, presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate
Rodica Hutuleac, fostul presedinte al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate

Fostul director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Rodica Huţuleac, a fost incompatibil şi în conflict de interese, potrivit unei sentinţe a Curţii de Apel Suceava, care nu este definitivă.

Huţulea a atacat în instanţă decizia emisă de Agenţia Naţională de Integritate, care a constatat starea de incompatibilitate, precum şi existenţa conflictului de interese de natură administrativă în cazul fostului consilier judeţean din Botoşani, Rodica Huţuleac, care a fost şi preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Botoşani.

like facebookHuţuleac a fost consilier județean în perioada 28 iunie 2008 – 28 februarie 2011 şi preşedinte al Casei de Asigurări de Sănătate Botoşani în perioada 23 octombrie 2010 – 25 iulie 2012.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), aceasta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 octombrie 2010 – 28 februarie 2011, întrucât a deţinut, simultan, funcţiile de consilier judeţean în cadrul C.J. Botoşani şi preşedinte- director general al Casei de Asigurări de Sănătate Botoşani.

Casa de Asigurari de Sanatate Botosani
Casa de Asigurari de Sanatate Botosani

De asemenea, potrivit ANI, Rodica Huţuleac a încălcat şi regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în perioada deţinerii funcţiei de preşedinte- director general al C.A.S. Botoşani, instituţia a semnat cu societatea comercială Medical Corp S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia fiica persoanei evaluate a deținut calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator în perioada 27 mai 2005 – 07 iunie 2011) acte adiţionale la Contractul de furnizare de servicii medicale de asistenţă medicală primară nr. 11458/2010.

Curtea de Apel Suceava s-a pronunţat în acest caz, menţinând decizia inspectorilor de integritate. Rodica Huţuleac a făcut recurs la Înalta Curte şi Casaţie şi Justiţie, dosarul fiind înregistrat la instanţa supremă pe 4 ianuarie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *