Ce anunță meteorologii în următoarele două săptămâni! Prognoza meteo

statia meteo ger zapadaAdministrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 4-17 ianuarie. Potrivit meteorologilor, în Moldova, vremea se menţine rece în primele zile, deşi valorile termice vor fi în creştere. Între 7 şi 13 ianuarie, regimul termic va fi mai ridicat decât cel normal pentru această perioadă, media regională a maximelor urmând a se situa între 2 şi 5 grade, iar cea a minimelor, între -5 şi 0 grade. Între 14 şi 17 ianuarie, deşi în uşoară scădere, valorile termice se vor menţine apropiate de cele normale, cu maxime cuprinse, în medie, între 1 şi 4 grade şi minime ce se vor înscrie în ecartul -7 la -4 grade.

like facebookTemporar se vor semnala precipitații slabe, predominant ninsori, cu probabilitate mai mare în prima săptămână. Izolat vor fi consiții de polei.

LA MUNTE

Procesul de încălzire va fi semnificativ în tot spaţiul montan, din 6 ianuarie urmând a se înregistra valori termice normale pentru această perioadă, de -3…-1 grad, iar în cele mai calde zile, media valorilor maxime se va încadra între 0 şi 4 grade. Temperaturile minime se vor situa, în medie, între -6 şi -2 grade, exceptând primele două nopţi şi sfârșitul intervalului, când vor fi mai coborâte. Vor fi condiții de ninsoare, îndeosebi în intervalul 5-9 ianuarie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *