Incendii devastatoare în primele zile din an. O femeie, scoasă din locuința în flăcări de vecini

masina pompieri incendiu noaptea casa botosaniNu mai puțin de şase incendii s-au produs în primele zile ale noului an pe raza localităţilor Vorniceni, Călăraşi, Cristeşti, Manoleasa Prut ( comuna Manoleasa), Epureni (comuna Ungureni) şi Costeşti (comuna Răchiţi).

Cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc au fost: folosirea intenţionată, depozitarea jarului în apropierea materialelor combustibile şi coş de fum neizolat termic faţă de materiale combustibile sau deteriorat.

like facebookPentru stingerea celor şase incendii au intervenit 50 de pompieri militari, voluntari şi cetăţeni.

Cele mai mari pagube s-au înregistrat în urma incendiului produs în locuinţa unei femei din satul Costeşti, comuna Răchiţi, în noaptea de 2 spre 3 ianuarie. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost anunţat despre producerea evenimentului puţin înainte de ora 05.00.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu două autospeciale cu apă şi spumă. La sosirea gărzii de intervenţie, locuinţa ardea în totalitate, existând pericolul de propagare a flăcărilor la casele din imediata apropiere. Proprietara, în vârstă de 86 de ani, a fost scoasă din locuinţă de câţiva vecini, înainte de sosirea forţelor de intervenţie, ulterior fiind preluată de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani şi transportată la spital.

Cauza probabilă de incendiu o constituie acţiunea unor persoane iresponsabile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *