Un botoşănean primeşte 100 de euro/zi despăgubiri după ce a fost băgat greşit în închisoare

inchisoareUn botoşănean a primit o sumă importantă de bani după ce a câştigat un proces împotriva statului român.

Ionuţ Beţianu a deschis procesul după ce a stat 400 de zile în închisoare în condiţiile în care pedeapsa sa a fost prescrisă. Bărbatul fusese condamnat pentru furt, în 2003, de Judecătoria Dorohoi la trei ani de închisoare cu executare, iar după ce sentinţa a rămas definitivă a fost dat în urmărire internaţională având în vedere că nu era în ţară. A fost prins în luna mai 2012 şi încarcerat, iar în luna iunie 2013 a fost pus în libertate în baza unei decizii a Judecătoriei Botoşani care a admis contestaţia la executare.

like facebookPotrivit legii, pedeapsa sa se prescria după opt ani, iar autorităţile l-au prins după acest termen. greşeala a fost că mandatul internaţional nu a fost invalidat după termenul de prescriere a pedepsei.

În aceste condiţii a solicitat daune materiale, pentru că nu şi-a mai putut ajuta financiar familia prin serviciul ce îl avea în străinătate şi morale pentru că a stat închis. A solicitat câte 1.000 de euro pe zi, cerând în total 4.000.000 de euro. Judecătorii Curţii de Apel Suceava au stabilit, marţi printr-o sentinţă definitivă, un cuantum mai mic de daune. Astfel, bărbatul a primit 20.228 de euro daune materiale şi 20.000 de euro daune morale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *