Produse alimentare retrase de la comercializare de Protecția Consumatorului. Vezi motivul!

carneComisarii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului au împărți amenzi mai multor comercianți, înainte de Crăciun. Aceștia au efectuat un control la produsele de carne și au aplicat amenzi în valoare de 28.000 lei. Au fost verificați 30 de operatori economici, din care 18 sancționați cu amenzi și avertismente.

De asemenea, în timpul controlului s-au găsit 8 kg de carne expirată.

like facebookCarnea a fost distrusă. S-au mai aplicat amenzi pe informarea incompletă a consumatorilor, produse fără etichetă sau cu etichetă dar care nu aveau toate informațiile referitoare la caracteristicile produsului și neindicarea prețului de vânzare. De asemenea, 55 kg de carne în valoare 580 lei au fost oprite temporar pentru abateri de informare”, a declarat Neculai Rață, comisar în cadrul CJPC Botoșani.

Și magazinele care comercializează carne preambalată, produse zaharoase, produse de patiserie și produse din ciocolată au fost ținta unor controale înainte de Crăciun.  Au fost controlați 38 de agenți economici, din care 22 sancționați.

Au fost date zece amenzi în valoare de 36.000 lei și 12 avertismente. S-au depistat produse cu ambalaj deteriorat, produse cu data durabilității minimale depășit, fiind oprite de la comercializare și distruse  7,5 kg total produse. Alte 80 kg produse în valoare 675 lei au fost oprite temporar de la comercializare pentru abateri de informare”, a mai spus comisarul CJPC.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *