Alertă falsă! Echipe de salvare solicitate în toiul nopții la un accident rutier imaginar

interventie pompieri tencuiala bloc noaptea botosaniMai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani (ISUJ), Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Botoşani s-au deplasat în noaptea de 27 spre 28 decembrie la Costeşti, comuna Răchiţi, să intervină la un accident rutier cu multe victime, care s-a dovedit a fi o alarmă falsă.

like facebookPuţin după ora 01.00, un bărbat a anunţat, prin intermediul numărului de urgenţă unic 112, personalul din dispeceratul integrat, că pe raza localităţii Costeşti, comuna Răchiţi, s-a produs un accident rutier, într-un autoturism fiind încarcerate patru sau cinci persoane. Rugat să ofere mai multe detalii, apelantul a susţinut că îi este frică să se apropie de maşină.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu o autospecială de descarcerare şi una pentru acordarea primului ajutor medical, un echipaj al SJA Botoşani, precum şi un echipaj al IPJ Botoşani.

La sosirea gărzii de intervenţie, în zona indicată nu era niciun autoturism. Salvatorii au căutat, timp de o oră, pe o raza de cca. 10 km, în cele din urmă, constatând că cele sesizate nu  se confirmă.

Atât pe timpul deplasării spre Costeşti, cât şi la locul indicat, numărul de pe care s-a făcut sesizarea a fost apelat, acesta fiind închis.

În tot acest timp, alţi botoşăneni ar fi putut avea nevoie cu adevarat de ajutorul salvatorilor. Cazul a fost preluat de poliţişti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *