Cum va fi vremea de Anul Nou și când se anunță ninsori! Prognoza meteo pe două săptămâni

lapovitaAdministrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 28 decembrie 2015-10 ianuarie 2016. Potrivit meteorologilor, în Moldova, în prima zi a intervalului de prognoză vremea va fi deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii decembrie, cu valori medii ale maximelor diurne de până la 11 grade şi ale minimelor nocturne de 2…3 grade. Din 29 decembrie regimul termic va marca o scădere accentuată, astfel încât se va ajunge la temperaturi maxime de -6…-5 grade şi minime de -12…-10 grade, în medie.

like facebookDupă data de 4 ianuarie este posibilă o încălzire treptată a vremii, spre valori în jurul mediilor multianuale, respectiv maxime în medie de -2….0 grade şi minime în jurul a -6 grade Celsius. Pecipitaţii slabe cantitativ, sub formă de ninsoare, se vor semnala în noaptea de luni spre marţi (28/29 decembrie) şi în cursul zilei de marţi (29 decembrie). Probabilitatea pentru precipitaţii, predominant ninsori, va fi apoi în creştere după data de 4 ianuarie.

LA MUNTE

Răcirea va fi semnificativă în tot spaţiul montan, iar vremea va deveni geroasă. În perioada 30 decembrie – 03 ianuarie, media valorilor maxime va fi de -12…-10 grade, iar a celor minime, în cele mai reci nopţi, va coborî spre -20 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză este estimată o creştere de temperatură, spre valori diurne, în medie, de -4…-3 grade şi minime de aproximativ -8 grade. În prima săptămână de prognoză, doar pe arii restrânse vor fi ninsori slabe, cu precădere în Carpaţii Orientali şi Meridionali. Ulterior va creşte probabilitatea pentru ninsori, îndeosebi în jurul datei de 5 ianuarie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *