Primarul municipiului Botoșani: 2015 a fost anul în care s-au realizat cele mai mari investiții

Primaria BotosaniPrimarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, susține că 2015 a fost anul în care s-au realizat cele mai mari investiții în municipiul Botoșani din  ultima perioadă. El a spus că cel mai mare și mai complex proiect, Zona de agrement Cornișa, este aproape de finalizare iar un alt proiect, cel de reabilitare a sistemului termic, a fost deja implementat.

like facebookS-a finalizat cel mai mare proiect ca valoare financiară de după revoluție, reabilitarea sistemului termic. În urmă cu aproximativ trei săptămâni am închis acest proiect. Numai în ultimii trei ani s-au făcut plăți de peste 1.100 de miliarde de lei vechi pe acest proiect și s-a lucrat intens, chiar dacă lucrurile nu au fost așa vizibile. Din punct de vedere al proiectelor și al valorii proiectelor a fost anul de vârf”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Edilul a mai spus că 2015 este anul în care s-a reușit echilibrarea financiară a bugetului municipiului Botoșani.

Anul 2016 va fi an de vârf în achitarea datoriilor, urmând ca din 2017 gradul de îndatorare să scadă în mod proporțional, astfel încât în 2021 Primăria Botoșani să nu mai aibă niciun fel de datorie”, a mai spus primarul.

Primăria va trebui să achite creditele luate pentru cofinanțarea unor proiecte europen, în valoare de 1000 de miliarde de lei vechi.

Portariuc a adăugat că anul 2015 a fost și anul în care municipalitatea a primit aprobare pentru două proiecte: locuințe ANL pentru tineri-proiect care se află în fața de licitație- și construcția Spitalului de Boli Cronice.

M-a nemulțumit aceeași atmosferă tensionată din Consiliul local, același conflict permanent întreținut”, a menționat primarul de Botoșani.

 

2 thoughts on “Primarul municipiului Botoșani: 2015 a fost anul în care s-au realizat cele mai mari investiții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *