Primar botoșănean trimis în judecată de DNA. Vezi ce a făcut!

dnaUn primar din județul Botoşani a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Este vorba de primarul comunei Nicșeni, Ioan Gaidur, acuzat că a folosit și prezentat declarații false pentru a obține pe nedrept fonduri europene.

Potrivit DNA Suceava, ”s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a inculpatului Gaidur Ioan, primarul comunei Nicşeni, jud. Botoşani,  pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei prev. de art. 18¹ alin.1 din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal ( 3 acte materiale din care unul în forma tentativei )constând în aceea că:

like facebookLa data de 14.05.2007 în calitate de reprezentant al Consiliului Local Nicşeni reprezentat de Gaidur Ioan a formulat cerere de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă pentru anul 2007 pentru o suprafaţă agricolă de 289,02 ha, declarând în mod neadevărat că instituţia publică locală utilizează terenul pentru care s-a făcut cererea, omiţând să menţioneze că terenul respectiv se este folosit de crescătorii de animale de pe raza comunei Nicşeni care achitau o taxă de păşunare, încasând astfel în mod nelegal suma de 48.857,17 lei.

La data de 15.05.2008 în calitate de reprezentant al Consiliului Local Nicşeni reprezentat de Gaidur Ioan a formulat cerere de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă pentru anul 2008 pentru o suprafaţă agricolă de 90,53 ha, declarând în mod neadevărat că instituţia publică locală utilizează terenul pentru care s-a făcut cererea, omiţând să menţioneze că terenul respectiv se este folosit de crescătorii de animale de pe raza comunei Nicşeni care achitau o taxă de păşunare, încasând astfel în mod nelegal suma de 20.267,37 lei.

La data de 15.05.2009 în calitate de reprezentant al Consiliului Local Nicşeni reprezentat de Gaidur Ioan a formulat cerere de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă pentru anul 2009 pentru o suprafaţă agricolă de 288,70 ha, declarând în mod neadevărat că instituţia publică locală utilizează terenul pentru care s-a făcut cererea, omiţând să menţioneze că terenul respectiv se este folosit de crescătorii de animale de pe raza comunei Nicşeni; cererea a fost respinsă, nefiind încasată suma solicitată.

Din prejudiciul total în sumă de  69.124,54 , a fost recuperată suma de 48.857,17   prin achitare de către Primăria comunei Nicşeni, iar  pentru diferenţă, APIA Botoşani s-a constituit parte civilă, potrivit unui comunicat al DNA Suceava.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com