Doi tineri aflaţi în plasament au încercat să violeze o angajată a DGASPC

violata in pijamaleDoi tineri ce se aflau în plasament au încercat să violeze o angajată a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi. Florin Dura, din judeţul Botoşani, şi Emilian Murăraşu ambii de 21 de ani au rămas fără sprijinul acordat de stat după fapta lor. Conducerea DGASPC Iaşi a declanşat o anchetă.

like facebook„Am format o comisie la nivelul direcţiei care se ocupă de caz. În termen de 30 de zile vom avea şi un rezultat. Din cauza faptei de care sunt acuzaţi, tinerii riscă să iasă din sistemul de protecţie“, a arătat Ioan Ticu, director adjunct al DGASPC.
Instituţia a fost sesizată săptămâna trecută de un instructor educator din Podu Iloaiei că cei doi băieţi au încercat să o violeze, afişând un comportament indecent. După semnalarea faptei, tatăl unuia dintre tinerii acuzaţi a venit în centrul din Podu Iloaiei şi l-a luat acasă, în judeţul Botoşani. Celălalt tânăr, Florin Dura, încă se află în locuinţa socială din Podu Iloaiei. Potrivit DGASPC, instituţia analizează pentru prima dată un astfel de caz.
Florin Dura şi Emilian Murăraşu au fost cazaţi într-un apartament al DGASPC din Podu Iloaiei pe 23 noiembrie. Potrivit victimei, tinerii proveniţi din centre de plasament s-au comportat deplasat încă de când au ajuns în locuinţa socială. Pe 10 decembrie, cei doi tineri ar fi încercat să o abuzeze sexual pe una dintre angajatele DGASPC. Băieţii au încuiat uşa apartamentului şi a dormitorului în care stăteau, s-au dezbrăcat şi i-au propus angajatei să-i mângâie în zonele intime.

Femeia în vârstă de 39 de ani a depus plângere la IPJ, însă reprezentaţii acestora au declarat pentru „Ziarul de Iaşi“ că procurorul care a preluat cazul a consi­derat că „nu sunt întrunite elementele unei infracţiuni“.
Conducerea DGASPC a explicat că tinerii care beneficiază de mo­dulul de reintegrare socială au un handicap uşor, dar au discernământ şi răspund din punct de vedere penal ca orice alt cetăţean al ţării.

Sursa: ZiaruldeIaşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *