Polițiștii rutieri intensifică controalele în trafic de sărbători

politie rutieraPe parcursul lunii decembrie a acestui an şi până la începutul lunii ianuarie 2016, poliţiştii rutieri vor acţiona, cu precădere, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie care au drept cauză concurentă consumul de băuturi alcoolice.

Având în vedere că, în general, în perioada sărbătorilor de iarnă tentația de a consuma băuturi alcoolice şi de a conduce apoi autovehicule este mai mare, poliţiştii rutieri îşi vor intensifica acţiunile pe această linie.

like facebookPe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără dreptde circulaţie.

Sub această limită fapta constituie contravenţie, iar sancţiunea este suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru trei luni, la care se adaugă nouă puncte de amendă.

Coducatorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul şi capacitatea de a vorbi. Când aceste funcţii sunt afectate, probabilitatea unui accident creste.

DE ASEMENEA, NU UITAŢI:

Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!

Respectaţi-i pe ceilalţi participanţi la trafic, indiferent dacă sunt pietoni sau conduc biciclete, mopede ori motociclete!

Sursa> comunicat IPJ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com