FOTO Două tinere, prinse cu țigări de contrabandă în portierele autoturismelor

tigari in portieraPoliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Stânca – I.T.P.F. Iaşi, împreună cu inspectorii vamali au descoperit, ascunse şi nedeclarate, în portierele a două  autoturisme, 8.560 ţigarete de contrabandă.

În data de 16 decembrie, în jurul orei 22.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, judeţul Botoşani, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, românca Lăcrămioara B., în vârstă de 24 ani, pasager într-un autoturism marca Ford, înmatriculat în România.

like facebookLa scurt timp, la acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, şi românca Marta T., în vârstă de 31 ani, pasager într-un autoturism marca Renault, înmatriculat în România.

tigari in portieraPentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unor controale amănunţite asupra autoturismelor.

În urma controalelor, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în portierele celor două autoturisme cantitatea totală de 8.560 ţigarete marca „Plugarul”, cu timbru de acciză R. Moldova.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că Lăcrămioara B. a mai fost depistată în luna octombrie a acestui an încercând să introducă ilegal ţigări în România, prin acelaşi Punct de Trecere a Frontierei, fapt pentru care a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul în valoare de 2.000 lei a fost indisponibilizat.

Conform reglementărilor legale în vigoare, a fost luată măsura indisponibilizării ţigaretelor, în valoare de aproximativ 1000 lei, iar Marta T. a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *