Noi dispute în ședința de Consiliu Local. Motivul: Proiectele Cornișa și Teatrul ”Mihai Eminescu”

consiliul local botosaniDiscuții contradictorii timp de mai bine de o oră între consilierii municipali de la proiectele Cornișa și Teatrul ”Mihai Eminescu”. Executivul Primăriei Botoșani a venit cu două proiecte de hotărâre prin care a propus alocarea de fonduri din bugetul local, pentru finalizarea celor două proiecte până la jumătatea anului viitor.

like facebookEste vorba de 24,7 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor la Teatrul ”Mihai Eminescu” și 20 milioane lei pentru Cornisa.

Consilierul local Corneliu Furtună a spus că cele două proiecte nu pot să rămână neterminate, însă a făcut un apel la organele competente ale statului să facă o anchetă, în vederea determinării cauzelor și persoanelor vinovate de întârzierea acestor proiecte.

Cineva trebuie să răspundă pentru incompetență și cineva trebuie să plătească într-un fel. Vom avea bugetul municipiului grevat pe câțiva ani de aceste cheltuieli”, a spus Furtună.

Și consilierul local Paul Onișa a avut o poziție vehementă, menționând că nu este de acord cu finanțarea proiectelor cu bani din bugetul local, întrucât Botoșaniul este un oraș sărac.

Noi vrem să dezvoltăm un fel de Las Vegas în Botoşani. Ne trebuia un parc de agrement ca şi cum toate lucrurile mergeau perfect în Botoșani. Aveam locuri de muncă, parc industrial. Avem şanse puţine să ducem la bun sfârşit aceste proiecte.  Lentoarea cu care a avut loc procedura de licitaţie, jocurile politice şi de altă natură au dus la o cadenţă a lucrărilor sub nivelul graficului de lucrări. Proiectele spun totul despre neputinţa Executivului în ceea ce priveşte finanţarea acestor proiecte pe bani europeni”, a spus Onişa.

Consilierul Eugen Țurcanu l-a acuzat pe primarul Ovidiu Portariuc că minte cetățenii cu privire la gradul de realizare a investiției la Cornișa.

Și Cătălina Lupașcu a criticat măsura Executivului.

În tolba lui Moş Crăciun pe lângă celelalte daruri, botoşănenii vor găsi un dar otrăvit, respectiv împovărarea Primăriei cu o sumă enorm de mare şi care s-a întâmplat fiindcă cei care trebuiau să vegheze derularea acestor lucrări, şi nu doar din fotografii cu mânecile suflecate, nu au făcut acest lucru. Suntem puşi în situaţia de a lua o decizie dificilă şi lipsa de transparenţă”, a spus Lupaşcu.

Primarul Ovidiu Portariuc le-a spus consilierilor că acuzațiile aduse nu au fundament.

Am și eu rugămintea să răspundeți unei singure întrebări: Câți dintre dvs. ați derulat contracte cu finanțare europeană? M-aș bucura ca întrebările pe acest subiect să fie puse de către cei în cunoștință de cauză. Este ușor să arunci cu noroi și să aduci acuzații. A fost eroare de proiectare. Și la teatru, și la Cornișa. Vreți să mergem și să căutăm vinovații? Nu avem timp. Trebuie să terminăm proiectele, să le ducem la capăt pentru că altfel pierdem banii”, a spus Portariuc.

Consilierii locali au aprobat în cele din urmă proiectele propuse de Executiv.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *