Nași de tren condamnați pentru că au furat CFR-ul. Vezi cum acționau!

trenDoi foști angajați ai CFR au fost condamnați, miercuri, de magistrastrații Judecătoriei Botoșani pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Aceștia erau nași de tren și transportau călătorii fără ca aceștia să plătească bilet.

Laurenţiu Iuriea, de 45 de ani, a primit o pedeapsă de un an şi opt luni închisoare cu suspendare, iar Constantin Galon, de 40 de ani, s-a ales cu zece luni închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă.

like facebookIuriea și Galon au fost găsiți vinovați într-un dosar în care au fost acuzați că în perioada septembrie 2013- aprilie 2014 au prejudiciat Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători cu peste 1.500 de lei prin modificarea biletelor călătorilor.

Ei au folosit de un pix cu o pastă specială, care devine invizibilă la temperaturi de peste 65 de grade şi reapare la -12 grade şi care putea fi ştearsă cu o radieră specială. Conform atribuţiilor, în calitate de şef de tren şi respectiv conductor de tren, cei doi puteau elibera bilete chiar în timpul călătoriilor, folosind un chitanţier numit BET.

Biletele erau emise, practic, în dublu exemplar. Unul era păstrat la cotor, pentru a fi predat la casierie împreună cu sumele încasate, iar celălalt, care era imprimat prin autocopiere, era înmânat călătorului. Imediat ce coborau din tren, BET-urile rămase la cotor erau „prelucrate” şi, după ce pasta dispărea, pe bilet erau trecute distanţe mult mai scurte decât cele iniţiale, bifând reduceri de 50% sau de 100% în funcţie de situaţie, diferenţele de costuri intrând direct în buzunarul naşilor. Ingineria a ieşit la iveală în aprilie 2014, când reprezentanţii SNTFC au decis să verifice toate legitimaţiile de călătorie emise de naşi, cei doi fiind daţi pe mâna poliţiştilor de la Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Botoşani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *