Transportatori din Botoșani așteptați la un amplu protest la București

protest transportatori botosaniMai mulț transportatori din Botoșani sunt așteptați să participe, joi, la un protest în București față de intenția companiilor de asigurări de a majora prețul polițelor de asigurare, dar și față de supraacciza la carburanți. Acțiunea este organizată de șase organizații din domeniul transporturilor, sub tutela Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR).

Protestul se va desfășura, între orele 10,00 — 15,00, în fața sediului Guvernului României.

Potrivit unui comunicat al Federației Operatorilor Români de Transport (FORT), „peste 10 000 de vehicule comerciale pentru transport in regim de taxi, pasageri si marfuri vor participa la acest protest cu scopul de a declansa
la nivelul Guvernului decizia de reglementare corecta a regimului si valorii asigurarilor obligatorii precum si renuntarea la supraacciza”.
Autocarele, camioanele si autovehiculele taxi se vor deplasa din toata tara catre Bucuresti, incepand cu data de 16.12. urmand ca in dimineata zilei de 17 decembrie sa ocupe atat piata Victoriei cat si centura Capitalei.
„Transportatorii solicita coborarea imediata a tarifelor RCA la nivelul generat de contextul economic si social din Romania coroborat cu demiterea conducerii ASF si renuntarea la aplicarea supraaccizei incepand cu data de
01.01.2016”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *