Alegerile în Colegiul Medicilor Botoșani, anulate. Vezi motivul!

colegiul medicilorComisia Electorală Centrală a invalidat, sâmbătă, alegerile organizate la Colegiul Medicilor din Botoșani. Procesul a fost anulat în nu mai puțin de 38 de județe din țară, însă doar în cazul consiliilor județene, din cauza unei interpretări legislative.

Alegerile pentru consiliile județene au fost invalidate, datorită faptului că înscrierile candidaturilor nu au respectat vechea lege, în care cei cu mai mult de două mandate nu aveau voie să participe. Exact în perioada alegerilor, legea a fost modificată.

like facebookLegea 95 a fost modificată prin Legea 294. Președintele României a promulgat Legea pe 20 noiembrie, iar calendarul alegerilor a fost trimis pe 18. Noua legea nu mai restricționează înscrierile, putând să candideze toți. Nu mai există număr de mandate impus”, a spus medicul Doru Culiceanu, președintele Colegiului Medicilor Botoșani.

El spune că mandatele pentru Adunarea Generală, dar și pentru Comisia de cenzori vor fi înmânate săptămâna aceasta, urmând ca în luna martie a anului viitor să se repete alegerile doar pentru Consiliul Județean al Colegiului Medicilor.

Până atunci, cei 13 membri își prelungesc activitate și rămâne vechea conducere. Este exact ca și când nu au fost organizate alegeri”, a menționat Culiceanu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *