Parteneriat între Consiliul Județean Botoșani și Consiliul Județean Iași pentru realizarea drumului strategic

drum botosani dracsaniConsiliile județene din Botoșani și Iași vor încheia un parteneriat ce vizează derularea unui proiect comun privind reabilitarea a 107 km de drum. Este vorba de drumul strategic pentru care autoritățile din cele două județe speră să obțină finanțare prin Programul Operațional Regional.

Conform ghidului de finanțare, cel puțin cel provizoriu pentru că nu este apărut cel definitiv, este necesară încheierea unui parteneriat între județele Botoșani și Iași, caz în care județul Botoșani va fi lider ținând cont că avem 100 km din cei 107, iar asta necesită adoptarea în cele două plenuri de CJ a acestui acord de parteneriat”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean, Cristian Achiței.

Valoarea estimativă a investiției este de 40 milioane euro, cererea de finanțare urmând a fi depusă după apariția ghidului definitiv. Potrivit vicepreședintelui CJ, șansele de finanțare sunt de 99,9%.

like facebookDrumul strategic va fi pe ruta: limită judeţul Iaşi-Răuseni-Rediu-Todireni-Hlipiceni-Albeşti-Truşeşti-Buhăceni-Dângeni-Hăneşti-Săveni, plus drumurile convergente care intră în acest drum, respectiv Răuseni-Călăraşi, Todireni-Talpa-Suliţa-Blândeşti cu acces spre Botoşani şi Dângeni-Mihălăşeni, cu legătura cu drumul spre Ripiceni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *