Municipiul Botoșani va derula proiecte cu Republica Moldova și Ucraina

ovidiu portariuc protocol ucraina mold 1Municipiul Botoșani va desfășura pe viitor proiecte cu Republica Moldova și Ucraina. Vineri, la Primăria Botoșani au fost semnate acorduri de colaborare între Municipiul Botoșani – Zona Metropolitană Botoşani și Consiliile Raionale Râşcani, Drochia, Soroca din Republica Moldova, precum și Consiliile Raionale Hliboca, Herța şi Primăria Noua Suliță-Ucraina. La întâlnire au mai participat primarii comunelor care fac parte din Zona Metropolitană Botoșani, dar și prefectul Costică Macaleți.

Prin cooperarea transfrontalieră se încearcă atragerea unor finanţări europene și apropierea administrațiilor din cele trei țări.

like facebookMarele avantaj al situării județului Botoșani de N -E României îl constituie apropierea de Republica Moldova și Republica Ucraina. Putem să ne vizităm, putem să colaborăm. Sunteți frații noștri, semănăm foarte bine unii cu alții, avem foarte multe de învățat unii de la alții și vremurile ne-a făcut să avem istorii comune”, a spus Costică Macaleți, prefectul județului Botoșani.

ovidiu portariuc protocol ucraina moldLa rândul său, primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a declarat că evenimentul care a avut loc la Botoșani, vineri, este unul istoric în relațiile dintre cele trei comunități.

Este prima data în sala de ședințe a Consiliului Local Botoșani când stau la aceeași masă reprezentanți de vârf ai administrațiilor publice din trei raioane și trei orașe din Ucraina, din patru raioane și un oraș din Republica Moldova, alături de nouă unități administrativ-teritoriale care constituie Zona Metropolitană Botoșani. Relațiile dintre noi nu încep astăzi. Chiar în această săptămână, Primăria Botoșani a finalizat un proiect de colaborare transfrontalieră cu Raionul Sângerei, din Republica Moldova, prin care s-a realizat o bază electronică de date pentru agenții economici din domeniul agricol, industrie alimentară și comerțului cu produse agricole. Sperăm ca acțiunea de la Botoșani să fie baza unei relații temeinice pentru colaborările viitoare”, a spus Portariuc. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *