Controale ale inspectorilor de muncă la service-urile auto. Vezi rezultatele!

service autoÎn  perioada  martie – noiembrie 2015,  Inspectoratul Teritorial de Muncă a verificat  modul  în  care  se respectă prevederile  legale  în  domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în cadrul unităţilor care au ca obiect de activitate întreţinerea şi repararea autovehiculelor. Acţiunea a fost adresată angajatorilor şi lucrătorilor care desfăşoară activităţi economice principale sau secundare de întreţinere şi reparaţii ale autovehiculelor (service-uri auto, spălătorii auto, vulcanizări auto).

Acţiunea s-a derulat în perioada martie – noiembrie 2015, punându-se accent pe activităţile specifice  de  sezon, respectiv: schimbarea cauciucurilor  iarnă/vară  precum  şi activităţile desfăşurate în perioadele cu temperaturi extreme.

like facebookAstfel, pe  totată  durata  acţiunii  au  fost  verificaţi  42 de angajatori cu un număr de 277 salariaţi fiind constatate 129 deficienţe, dispuse 129 de măsuri. Au fost sancţionaţi 42 de angajatori,   fiind   aplicate   129   sancţiuni   din   care   122  avertismente  şi   7  amenzi contravenţionale în valoare totală de 28.000 lei. Lipsa materialelor de informare şi instruire a lucrătorilor, neelaborarea de instrucţiuni proprii de Securitate şi Sănătate în Muncă inclusiv la suspendarea şi asigurarea contra deplasărilor autovehiculelor  în timpul reparaţiilor, esupravegherea stării de sănătate a lucrătorilor, lipsa verificării modului de exploatare a recipientelor – butelii cu gaze comprimate şi a instalaţiilor de ridicat (compresoare, elevatoare), necontrolarea utilizării de către lucrători a echipamentelor individuale de protecţie au fost deficiențele constatate, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial de Muncă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *