Consilierii locali din PNL l-au încolțit pe primarul Portariuc în ședința CL. Ce reacții au avut aceștia cu privire la Gala excelenței în educație!

catalina lupascuConsilierii locali ai PNL l-au acuzat pe primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, că își face campanie electorală pe spatele profesorilor și elevilor. Aceștia s-au arătat deranjați că numele lor a apărut în presă, urmare a unui comunicat trimis de Primăria Botoșani, și spun că edilul municipiului dorește să organizeze Gala educației fără să cunoască legea. Ei au menționat că anul trecut Curtea de Conturi a imputat astfel de acțiuni și că anul acesta se organizează un astfel de eveniment fără să existe vreun regulament sau vreun parteneriat pentru organizarea Galei excelenței în educație.

like facebookEste pur și simplu un demers electoral de a mai păcăli și a lua ochii electoratului cu te miri ce. Chiar nu merită să fie manipulați în halul acesta, și mă refer la elevi, la sportivi”, a spus Eugen Țurcanu.

O poziție vehementă vizavi de organizarea galei a avut-o fostul viceprimar Cătălina Lupașcu.  Ea l-a acuzat pe Portariuc că a început campania electorală.

Reușiți să gândiți, domnule primari, doar luni, marți, miercuri, joi și vineri. Sâmbătă și duminică pauză și vă gândiți doar la campania dvs. electorală. Vă rog să citiți recomandarea Curții de Conturi. Vreau să vedem pe masă regulamentul de desfășurare a acestei activități și parteneriatul cu IȘJ. Nu mai putem aproba orbește ceea ce vreți dvs, cu încălcarea legislației în vigoare. Este nepermis, domnule Ovidiu Portariuc, să vă folosiți de Consiliul Local, de cadrele didactice și de copii. Încercați să faceți administrație, nu doar campanie electorală”, a spus Lupașcu.

Nemulțumiri au fost exprimate și de consilierii Ovidiu Luca, Stelian Pleșca, Eugen Apostoliu, dar și Radu Lebădă. Consilierii PNL au spus că își doresc să facă gala, dar în temeiul legii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *