Primarul Portariuc îi cheamă din nou la vot pe consilierii care au blocat premierea olimpicilor

FOTO Primaria Botosani
FOTO Primaria Botosani

Primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a declarat, marți, că îi va chema din nou la vot pe toți consilierii locali, după ce reprezentanții PDL-PNL din Consiliul Local au blocat, prin absență, alocarea fondurilor pentru două evenimente dedicate botoșănenilor: Cupa Primăriei și Gala premierii elevilor care au obținut rezultate bune la olimpiadele naționale și internaționale. Edilul a precizat că la noua ședință stabilită pentru miercuri, la ora 15:00, îi va invita și pe profesorii care au pregătit elevii olimpici din Botoșani.

like facebookPentru mine este inexplicabilă această rea-voință, prin care se blochează proiecte bune pentru botoșăneni. Ce vină au elevii olimpici pentru care am pregătit gala? Asta nu mai poate fi numită politică. Atunci când blochezi ceva bun pentru cetățenii care te-au votat, te descalifici total ca politician. Sper să fi fost doar un derapaj. La următoarea ședință îi voi invita și pe dascăli. Măcar față de dânșii să fie puțin respect și să-i onoreze cu prezența la ședință”, a declarat Portariuc.

Primarul a subliniat că astfel de blocaje nejustificate l-au determinat să propună tuturor politicienilor să își asume public „Pacea politică pentru dezvoltarea municipiului Botoșani – 2015-2025”, prin care se urmărește ca cel puțin pentru anumite proiecte majore să existe un consens politic prin care să se asigure continuitatea acestora pe termen lung, indiferent cine va fi primar și cine va deține majoritatea în Consiliul Local.„Este esențial ca toți politicienii care mai vor să ceară votul botoșănenilor să își asume public că nu vor mai bloca proiecte de interes pentru cetățeni, în care lupta politică nu are ce căuta. Iar dacă nu se țin de cuvânt, să fie măturați de pe scena politică la următoarele alegeri locale”, a subliniat primarul municipiului Botoșani.

Ședința de luni, în care trebuiau să fie votate cele două hotărâri de Consiliu Local, a fost anulată din lipsă de cvorum ca urmare a absenței următorilor consilieri locali:

  • Lupașcu Cătălina (PDL-PNL)
  • Țurcanu Eugen (PDL-PNL)
  • Alexa Cătălin Virgil (PDL-PNL)
  • Apostoliu Eugen Sorin (PDL-PNL)
  • Bucșinescu Lidia (PDL-PNL)
  • Furtună Corneliu (PNȚCD)
  • Lazarec Elena (PDL-PNL)
  • Lebădă Radu (PDL-PNL)
  • Luca Ovidiu (PDL-PNL)
  • Pleșca Stelian (PDL-PNL

Sursa: comunicat Primaria Botoșani

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *