Un spital din Botoşani a dat în judecată un medic şi îi cere peste 17.000 de euro. Vezi de ce!

spitalul municipal dorohoiUn medic este pus la plată de un spital din judeţul Botoşani. Reprezentanţii unităţii sanitare au deschis o acţiune la Tribunalul Botoşani în care îi solicită medicului 76.681 de lei.

Este vorba despre Spitalul Municipal Dorohoi  ce a dat în judecată medicul oncolog Anca Dumitrovici Ababneh pe motiv că nu şi-a respectat condiţiile asumate prin contractul de muncă şi şi-a dat demisia.
like facebookMai exact, medicul a ajuns la spitalul din Dorohoi la sfârşitul anului 2009 ca rezident. A semnat un contract individual de muncă şi un act adiţional în care se obligat ca după obţinerea specializării să mai munească cinci ani la spital. Numai că, la sfârşitul anului 2012, imediat după ce şi-a obţinut specializarea medicul şi-a înaintat demisia.

Reprezentanţii spitalului spun că au cheltuit 76.681 de lei cu medicul şi cer înapoierea sumei. Conducerea spitalului afirmă că vroai să înfiinţeze un compartiment de oncologie în cadrul unităţii pentru ca bolnavii din zonă să nu mai vină până la Botoşani. Acum este nevoită să scoată din nou postul de medic oncolog la concurs.

 

One thought on “Un spital din Botoşani a dat în judecată un medic şi îi cere peste 17.000 de euro. Vezi de ce!

  1. O sa castige o lae spitalul. Cititi Decizia nr.5 a ÎCCJ care prevede ca e neconstitutional solicitarea banilor care de fapt au venit de la MS nu de la spital……
    Mai cititi legile…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *