Cinci imigranţi prinşi de poliţiştii de frontieră în timp ce vroiau să intre în Botoşani

imigrantiCinci imigranţi au fost prinşi, miercuri, de poliţiştii de frontieră în timp ce vroiau să intre ilegal în România. Cele cinci persoane, patru bărbaţi şi o femeie, au fost văzute în zona localităţii Corjăuţi şi după ce au fost interceptate au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră.

Acolo s-a constat că este vorba despre cinci cetăţeni somalezi, cu vârste între 20 şi 40 de ani, ce nu aveau documente la ei şi care le-au spus poliţiştilor că după ce au cerut azil politic în Ucraina intenţionau să ajungă într-o ţară din occident.

Imigranţii au fost predaţi autorităilor din Urcaina şi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

like facebook„În baza acordului încheiat cu Ucraina, migranţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră ale statului vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat”, se arată într-un comunicat al IJPF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *