Autoritățile și oamenii cu bani au ignorat seara dedicată taberei Luceafărul de la Agafton

seara dedicata taberei luceafarul-12Sala Mihai Eminescu a Hotelului Rapsodia a găzduit un eveniment mai puțin obișnuit pentru orașul Botoșani, unul civic, așa cum l-au numit organizatorii, respectiv Direcția pentru Sport și Tineret Botoșani.

Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu, intitulat „Voluntari pentru amintiri din viitor”, prin intermediul căruia Direcția pentru  Sport și Tineret Botoșani speră să găsească fonduri pentru achiziționarea de materiale de construcție în vederea refacerii taberei Luceafărul de la Agafton care de ani de zile se află în paragină.

Cu toate că evenimentul de joi seară care a reprezentat doar startul întregii campanii, era adresat mai cu seamă oamenilor cu bani din oraș care pot susține cauza, niciunul dintre cei invitați de organizatori nu a dat curs. Lucrul aceasta a fost remarcat și de directorul DJST Botoșani, Radu Humelnicu.

like facebook„Tinerii de azi au nevoie de un impuls să mailase tableta, telefonul acasăși să iasă la padurea de la Agafton, care suferă acum din cauza faptului că suntem la Botoșani, un colț mai îndepărtat de București. Am zis să avem noi această inițiativă civică prin care să facem un apel către administația locală, zona de bussines, zona bancară, firme care își desfășoară activitatea în orașul nostru și care, cu regret, o spun, nu au fost interesate să participe la acest eveniment. Noi așteptăm, lista rămâne deschisă”, a spus Radu Humelnicu.

seara dedicata taberei luceafarul-2Evenimentul a debutat cu un micro-recital susținut de cvartetul Fortissimo al Filarmonicii Botoșani cu o serie de piese celebre și a continuat cu un moment inspirat și savuros, care a prins la publicul format în majoritate din tineri, susținut de caricaturistul Costel Pătrășcan, venit tocmai de la Brăila.

„Sunt caricatuist, asta fac mai tot timpul de 25 de ani. Majoritatea, în primă fază, sunt niște caricaturi de presă, apoi le gândesc un scenariu  logic și comic și lucrul acesta, videoproiecțiile,  îl fac deun an și ceva. Am văzut că prind”, a declarat Costel  Pătrașcan.

Profesorul Ludvic Schibinschi s-a lăsat inspirat  de caricaturile brăileanului și a compuspe loc câteva epigrame pe care le-a  recitat în fața publicului. Evenimentul a continuatcu difuzarea unui material despre istoricul și starea actuală a taberei Luceafărul realizat de copiii-reporteri aiziarului Buzz. Seara a fost încheiată de un duet muzical format din tânăra Ioana Ignat și Virgil Prispian.

Dintre autorități au dat curs invitației prefectul Costică Macaleți, dar și fostul director al Administrației Taberelor, Valerian Popovici.

seara dedicata taberei  luceafarul-12 seara dedicata taberei  luceafarul-11 seara dedicata taberei  luceafarul-10 seara dedicata taberei  luceafarul-9 seara dedicata taberei  luceafarul-7 seara dedicata taberei  luceafarul-6 seara dedicata taberei  luceafarul-4 seara dedicata taberei  luceafarul-3 seara dedicata taberei  luceafarul-2 seara dedicata taberei  luceafarul- costel patrascanu seara dedicata taberei  luceafarul- 1 seara dedicata taberei  luceafarul-2 seara dedicata taberei  luceafarul- costel patrascanu seara dedicata taberei  luceafarul- 1

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *