Administratorul județului, despre noua modalitate de facturare a apei în condominiu: Teoretic, noi spunem că vor scădea facturile

contor-apaAdministratorul județului, Radu Județele, dă asigurări că facturile la apă nu vor fi mai mari după aplicarea noii Metodologii de defalcare și facturare a cantităților de apă în condominii. Radu Judele spune că vor avea de suferit doar consumatorii rău-platnici. Proiectul privind noua modalitate de facturare a apei în condominiu va fi repus pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean din luna decembrie.

S-a amânat pe motiv că nu toți consilierii au înțeles demersul și scopul acestui proiect de hotărâre. Teoretic, noi spunem că vor scădea facturile pentru că modul de defalcare a acelor diferențe între apometrul general și cel de apartament este mai bun și mai favorabil pentru utilizatori. Cel mai mult de suferit vor avea rău-platnicii. Lor le vor crește facturile și penalitățile”, a spus Judele.

like facebookPotrivit noului regulament, facturarea apei în condominii se va face pe apartament și nu pe număr de persoane din apartament, așa cum se procedează în momentul de față.

De asemenea,  locatarii care nu declară lunar indexul la apă vor fi taxați cu 7,5 mc pe apartament, pe lună, apă rece și cu 2,5 mc pe lună apă caldă, în cazul utilizatorilor racordați la sistemul centralizat de căldură, respectiv cu 10 mc pe lună, pe apartament, în cazul utilizatorilor debranșați de la sistemul centralizat de încălzire. Acei clienți care nu vor deschide ușa pentru verificarea apometrelor la șase luni de către Nova Apaserv vor fi taxați dublu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *