Mii de botoșăneni, așteptați la manifestările dedicate Zilei Naționale a României. Vezi programul manifestărilor!

ziua nationala 2013 055Festivităţile de Ziua României vor începe, în acest an, la ora 9,00 în Piaţa 1 Decembrie din Centrul Vechi al municipiului Botoşani. Câteva sute de militari, jandarmi, pompieri şi poliţişti vor constitui detaşamentul de onoare ce va participa direct la ceremonialul prilejuit de împlinirea a 97 de ani de la Unirea din 1 Decembrie 1918.

like facebookOficialităţile judeţului se vor întâlni începând cu ora 8,30 în faţa palatului administrativ, de unde se vor deplasa în Centrul Vechi. Aici, botoşănenilor prezenţi li se vor pune în piept cele câteva sute de fundiţe tricolore pregătite de cancelaria prefectului.

Conform programului, după onorurile de întâmpinare vor urma o slujbă de Te Deum şi alocuţiunile oficialităţilor. Ca element de noutate, în acest an participanţii la festivităţi vor putea să asculte şi să cânte alături de corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântu Gheorghe” câteva cântece patriotice. Va urma ceremonialul de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, programul încheindu-se cu defilarea detaşamentului de onoare. Ora de încheiere a activităţilor din Centrul Vechi a fost estimată a fi 10.30.

Totodată, Consiliul Județean Botoșani anunță că Ziua Națională a României va fi marcată marți 1 Decembrie, ora 16.00 în Piața Revoluției cu muzică populară și patriotică. Programul artistic care va dura aproximativ o oră va fi susținut de Școala Populară de Arte și Meserii Botoșani și Orchestra Rapsozii Botoșanilor.

De la ora 17.00 este programată retragerea cu torțe pe traseul str. Cuza-Vodă – str. Marchian – Bd. M. Eminescu – Pietonalul Unirii – Piața Revoluției. Plutonul de militari care va purta torțele va fi însoțit pe tot traseul de o fanfară care va interpreta cântece patriotice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *