Poetul Sorin Poclitaru și-a lansat noul volum de poezii la Botoșani. Evenimentul a fost inclus în cadrul unui concert de folk!

sorin poclitaru cartePoetul Sorin Poclitaru și-a lansat, vineri seară, la Botoșani proaspătul volum de versuri intitulat sugestiv „Umor deeprimat”. Evenimentul a avut loc la sala polivalentă a Muzeului de istorie în cadrul unui concert de muzică folk la care au cântat tineri botoșăneni cum ar fi Sebastian Ionel, Vlad Calimandriuc, dar și botoșăneanca Ștefania Iacob, aceasta din urmă punând la cale întregul eveniment, dar și de la Fălticeni, Mateiana Anechiforesei  și Paul Tihan, acesta din urmă multi-premiat la recent încheiata ediție a festivalului Ziua de mâine de la Alba Iulia, unul dintre cele mai importante festivaluri de folk din țară.

Au mai fost alături de poetul de la Gura Humorului care conduce asociația FairPlay, Marius Matache împreună cu care acesta a prezentat evenimentul sau Claudiu Păvăleanu, un tânăr de profesie militar, dar pasionat de folk și prieten foarte bun cu botoșăneanca Ștefania Iacob.

Poetul Sorin Poclitaru a dat startul evenimentului dedicând primul moment, o poezie-rugăciune, victimelor care au murit în tragedia din clubul Colectiv dat fiind faptul că a trecut o lună de la tragicul eveniment. La fel a făcut și Ștefania Iacob chiar în debutul recitalului.

stefania iacob În timp ce cânta prima melodie dedicată victimelor din clubul Colectiv, Sorin Poclitaru a început să recite pe un ton dramatic răscolind emoții puternice printre spectatorii deloc puțini prezenți în sala muzeului județean. Ștefania și-a anunțat deja apariția celui de al doilea material discografic pe care îl va intitula „Acum știu”. Discul va fi lansat anul viitor când tânăra artistă va împlini 18 ani.

Umor deeprimat este o carte de pamflete care cuprinde 175 de poeme dedicate cotidianului românesc, cel atât de surprinzător.  Printre poeziile recitate de Poclitaru la evenimentul de la Botoșani, care se sorin poclitaruregăsește în carte a fost și una dedicată lui Mihai Eminescu, intitulat „Dormi în pace” și este un fel de scrisoare către poet pe care îl roagă să nu se trezească pentru că mai rău ar face dacă ar vedea cum au ajuns și lacul, și plopii și multe lucruri despre care Eminescu a scris cu atâta drag.

Vasile Vajoga, președintele Academiei Libere Păstorel Iași, scria:

Sorin Poclitaru e ancorat în cotidian, pe care-l pătrunde cu vigoarea scriitorului serios, care mânuiește și iușca umoristului de vocație. El întoarce pe toate fețele socialul, politicul, economicul unei societăți pline de toate hibele, căutând pretexte pentru hazoasele lui poeme.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *